skip to Main Content

glasvliesbehang voorgeschilderd

Glasvliesbehang voorgeschilderd

Als je glasvlies gaat kopen dan kan je ervoor kiezen om het glasvliesbehang voorgeschilderd of niet voorgeschilderd te kopen. Voorgeschilderd glasvlies wordt zo genoemd omdat de rol door een latexbad wordt getrokken bij de produktie. Voorgesausd wordt ook wel voorgeschilderd of voorgepigmenteerd genoemd. Het voordeel van voorgeschilderd glasvlies is dat het als het op de muur zit meer egaal is, je ziet kleurverschil in de muren minder.

Moet je voorgeschilderd glasvlies nog afsausen

Dat het is voorgeschilderd is wil niet zeggen dat je dan niet meer hoeft te sauzen, was dat maar waar. Na het aanbrengen van glasvlies, of dat nou is voorgesausd of niet, moet je altijd nog één of twee lagen verf aanbrengen. Ook is het vaak nodig om na het plakken nog te plamuren en hier en daar wat na te lopen. Je kan daar mooi de bouwlamp voor gebruiken die je ook gebruikte bij het voorbewerken van de behangklare muren. Deze handeling is een tussenhandeling.

hoe lang moet glasvlies drogen

Ook glasvliesbehang voorgeschilderd tijdens het maken moet goed drogen voordat je de eindafwerklaag gaat aanbrengen. Als het vlies te nat is geeft dat vlekken in de verf als het gaat drogen. Het best is ook om de kit minimaal een nacht te laten drogen. Kit daarom aan het eind van de dag je werk af, dan kan je de volgende dag sausen.

Hoe vaak moet je voorgeschilderd glasvlies nog sausen

Hoe vaak je nog moet sausen is afhankelijk van meerdere factoren. Het hangt in grote mate af van:

  • De kleur die erop komt. Gebruik je een kleur op de muren dan is twee keer sauzen wel beter. Welke verf je ook gebruikt, het lukt bijna niet om het in één keer egaal dekkend en streeploos te krijgen. Ook niet als je voorgesausd glasvlies gebruikt.
  • Vangt de muur strijklicht. Als er sprake is van strijklicht dan moet je ervan uitgaan dat ook een lichte kleur in twee keer gesausd moet worden. Ook hierbij geldt dat het niet uitmaakt of het je glasvlies voorgeschilderd of niet gebruikt.

Tijdens de workshops staan we ook stil bij het sausen van glasvlieshttp://het sausen van glasvlies. De grootste fout die wij zien gebeuren is te weinig verf gebruiken. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Een van de eerste instructiefilms die we maakten was zelf renovlies sausen. Of je renovlies of glasvlies saust, gebruik voldoende verf, wees niet te zuinig. Zuinig sausen is verkeerde zuinigheid, per saldo kost het meer verf en meer tijd als je zuinig bent met de verf. Dit geldt overigens ook voor het lijmen van de muren, maar daar lees je hier meer over.

Hoe vaak moet je voorgeschilderd glasvlies nog sausen

Hoe vaak je nog moet sausen is afhankelijk van meerdere factoren. Het hangt in grote mate af van:

  • De kleur die erop komt. Gebruik je een kleur op de muren dan is twee keer sauzen wel beter. Welke verf je ook gebruikt, het lukt bijna niet om het in één keer egaal dekkend en streeploos te krijgen. Ook niet als je voorgesausd glasvlies gebruikt.
  • Vangt de muur strijklicht. Als er sprake is van strijklicht dan moet je ervan uitgaan dat ook een lichte kleur in twee keer gesausd moet worden. Ook hierbij geldt dat het niet uitmaakt of het je glasvlies voorgeschilderd of niet gebruikt.

Tijdens de workshops staan we ook stil bij het sausen van glasvlies. De grootste fout die wij zien gebeuren is te weinig verf gebruiken. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken. Een van de eerste instructiefilms die we maakten was zelf renovlies sausen. Of je renovlies of glasvlies saust, gebruik voldoende verf, wees niet te zuinig. Zuinig sausen is verkeerde zuinigheid, per saldo kost het meer verf en meer tijd als je zuinig bent met de verf. Dit geldt overigens ook voor het lijmen van de muren, maar daar lees je hier meer over.

200 gram glasvliesbehang voorgeschilderd

De professionals van onze eigen behangservice gebruiken zelf alleen maar 200 gram Easy Stuc en is voorgeschilderd. We gebruiken dit om een 100% naadloos eindresultaat te garanderen. We zijn tot dit product gekomen door een jarenlange samenwerking met onze leverancier waar we het voorgesausde glasvlies en pastalijm kopen. We kopen dit met pallets tegelijk in, hierdoor kunnen we scherpe prijzen bedingen. Het materiaal is nu eenmaal duurder dan 150 gram renovlies in aanschaf.

Voorgeschilderd glasvlies scheelt tijd

Voor ons scheelt het echter veel tijd met plamuren van de naden tussen de banen. Onze behangservice bieden we aan in een groot deel van Nederland en de concurrentie is aanwezig. Daarom moeten we concurrerende prijzen hanteren. We hebben onze eigen behangers in dienst, die willen we graag tevreden houden. Wat kan je dan beter doen dan materialen verstrekken waar je prettig mee werkt? Als onze mannen zijn gebrand op een strak en net eindresultaat en staan voor hun werk. Bezuinigen op vlies dat niet is voorgeschilderd is dan ook een verkeerde bezuiniging vinden wij.

Voorgeschilderd glasvlies aanbrengen

Het aanbrengen van voorgeschilderd glasvlies is een onderdeel van de totale werkzaamheden. Het voorwerk is erg belangrijk. Een voordeel van 200 gram glasvliesbehang dat is voorgesausd is dat het goed is na te bewerken. Als je het gaat schuren dan verstoft het. Als je renovlies gaat schuren dan gaat dat pluizen omdat het van papier is gemaakt. Tijdens een workshop laten we het verschil tussen niet voorgesausd en wel voorgesausd glasvlies en renovlies zien. Op die manier kan je zelf zien of voorgeschilderd glasvlies aanbrengen volgens jou voordelen heeft. Als je glasvezelbehang gaat aanbrengen dan kan dat bij aanraking irritatie aan de huid geven. Als het is voorgesausd dan is dat minder, het lijkt alsof het dan meer is gebonden en de glasvezeldeeltjes minder overeind gaan staan.

OEKO-TEX Standard 100label

Oeko-Tex Standard 100 is een test- en certificeringssysteem voor textiel. De standaard richt zicht op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker. Hoewel het label dus gericht is op gezondheidsaspecten van het textielproduct, hebben de richtlijnen voor het gebruik van schadelijke stoffen ook raakvlakken met de ecologische dimensie van duurzaamheid.

Het keurmerk is dus geen milieukeurmerk. Je kan wel stellen dat stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de mens ook schadelijk zijn voor het milieu. Het behangen

Zo wordt er uitgebreid getest of er tijdens maken van het textiel geen voor het milieu schadelijke stoffen zijn gebruikt, zoals zware metalen, schadelijke kleurstoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Dus daarom hebben stoffen met een Oeko-Tex 100 keurmerk vaak een minder hoge belasting op het milieu. Wij willen onze ecologische voetprint zo laag mogelijk houden, dat het product wordt geleverd met dit keurmerk is daarom gunstig.

Bouwen is mileubelastend

Hoe je het ook went of keert, bouwen en wonen is nu eenmaal belastend voor het milieu. Het is niet voor niks dat de overheid zo op de stikstof uitstoot is gebrand. We vinden het onze plicht om afval zoveel mogelijk gescheiden aan te bieden. De glasvlies specialisten van onze behangservice nemen al het afval mee terug naar Heteren. Janssen Recycling uit Oosterbeek zamelt ons afval gescheiden in. Al het papier en karton en plastic scheiden we. Dit is ook de taak van een professioneel behangbedrijf.

Voorgesausd 200 gram glasvlies of 150 gram renovlies voorgesausd

Beide produkten worden bijna overal geleverd in voorgesausde versie. De afwerking van beide produkten is nagenoeg gelijk wat betreft de invloed van strijklicht. De tussenafwerking van plamuren en voorwerken voor het sausen is bij 200 gram glasvlies makkelijker. Toch kieste een enkel behangersbedrijf  er toch voor om 150 gram vlies te gebruiken. Dit heeft vaak te maken met het feit dat ze verschilldende zzp’ ers inhuren waarvan er enkelen zijn die gewend zijn aan 150 gram renovlies. Sommigen kennen de 200 grams variant niet eens en in de schilderswereld is het gezegde: ‘wat de boer niet kent eet hij niet’ erg van toepassing. Uiteindelijk moet iedereen ook zelf weten wat ze gebruiken, als het eindresultaat maar naadloos en strak is

Toch laten glasvliesbehangen

Besluit je toch om wat voor reden ook de werkzaamheden niet uit te voeren? Je kan dan altijd contact opnemen met onze behangservice. Onze professionele glasvezel behang specialisten kunnen het strak maken van de wanden van je nieuwe woning verzorgen. We zijn werkzaam in een groot deel van Nederland met onze behangservice. Leveren doen we in heel Nederland.

Back To Top

Renovlies monster aanvragen

Bent u benieuwd naar de verschillen tussen 150 grams papier renovlies en de 200 grams glasvlies?

U bent natuurlijk van harte welkom om bij ons in Heteren de verschillen te komen zien. We willen u ook wel van beide een voorbeeld sturen.

Wanneer u materialen bij ons afneemt worden deze kosten weer verrekend.