skip to Main Content

Retourneren en service

Bedenktijd

Bedenktijd voor de artikelen in de webshop:

Voor de artikelen geldt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. De bedenktijd gaat in vanaf de datum dat u de artikelen heeft ontvangen.

 • Zitten er meer producten in één bestelling? Bijvoorbeeld een aantal rollen vlies of een aantal emmers lijm? En leveren wij niet in één keer? Dan tellen wij voor de hele bestelling 14 dagen op bij de datum waarop u het laatste product ontvangt.

Bedenktijd bij behanger inhuren (renovlies laten behangen):

Voor diensten tellen wij 14 dagen op bij de datum waarop u als klant bevestigt dat u gaat afnemen.

Bedenktijd bij combinatie voor artikelen in de webshop en behangen inhuren:

Voor combinaties van producten en diensten gelden de regels voor producten. Koopt u bijvoorbeeld een aantal rollen vlies en sluit u daarbij ook een contract af om een aantal rollen te laten plekken? Dan tellen wij 14 dagen op bij de datum wanneer u de rollen vlies ontvangt.

De volgende uitgangspunten zijn van toepassing als u zich op tijd bedenkt:

 • U dient binnen de bedenktijd ons te informeren als u van de koop of het contract af wilt. U kunt ook de koop ongedaan maken voordat u het product in huis heeft. Renovlies Nederland hoeft u het product niet meer te versturen.
 • U bent ook op tijd als de mededeling Renovlies Nederland pas bereikt na afloop van de bedenktijd. Bijvoorbeeld doordat wij uw post later ontvangen.
 • U heeft na het ongedaan maken van de koop nog eens 14 dagen om het product terug te sturen.

Afloop van de bedenktijd

U kunt de koop of het contract ongedaan maken tot het eind van de 14e dag. Valt die 14e dag in het weekend of op een feestdag? Dan eindigt de bedenktijd pas op de eerstvolgende werkdag.

Rekenvoorbeeld

U ontvangt op 2 maart een product. De bedenktijd eindigt dan op 16 maart ’s avonds om 00:00. Is 16 maart een zaterdag? Dan eindigt de bedenktijd op maandag 18 maart ’s avonds om 00:00 uur.

Ongedaan maken van de aankoop?

Gebruikt u dan het Modelformulier. Klik hier om het formulier te downloaden. Voor het annuleren van een dienst zoals bij behanger inhuren verwijzen u naar de Algemene Voorwaarden zoals toegevoegd bij de offerte van uw aankoop.

Retourneren

De volgende uitgangspunten zijn van toepassing bij het retourneren van uw artikelen:

 • Het product kunt u alleen terugsturen binnen 14 dagen nadat u de koop ongedaan heeft gemaakt. Let op: deze 14 dagen worden dus niet gerekend vanaf de dag dat u het product heeft besteld of ontvangen!
 • U bent ook op tijd als het product pas na afloop van deze 14 dagen door Renovlies Nederland is ontvangen. Bijvoorbeeld doordat wij pakketpost pas later hebben ontvangen.
 • Het retourneren is voor uw eigen rekening en wordt niet vergoed door Renovlies Nederland.
 • Bij het retourneren van complete sets (renovlies en latex) is het retourneren van 1 pallet +/- €55, – inclusief 21% BTW. De totale verzendkosten is dan voor 2 pallets +/- €110, – inclusief 21% BTW gezien u twee pallets ontvangt. De exacte tarieven verschillen per postkoerier.
 • Bij het retourneren van een pakketje is de gemiddelde verzendkosten +/- €20, – inclusief 21% BTW. De exacte tarieven verschillen per postkoerier.
 • Geopende latexemmers, gebruikte vliesrollen of toebehoren die niet meer in originele staat zijn worden niet retour genomen.
 • Advies: Voorkom onnodig retourneren als u niet zeker bent van een aankoop, bijvoorbeeld door een sample op te vragen alvorens u bij ons het vlies besteld.
 • Advies: Bij latex adviseren wij om de samples van de kleuren te bekijken in de bouwmarkt of verfspecialist. Bij speciale mengkleuren kunnen wij geen retouren accepteren. Eventueel kunt u met behulp van een proef potje of kleine tester bekijken of de kleur van de verf aansluit op uw wensen alvorens u bij ons een hele emmer besteld.

Stappen voor het retourneren:

 • Gebruik het modelformulier (klik hier) of stuur een e-mail dat u graag de artikelen wilt retourneren met bijgevoegd uw opdrachtbevestiging en bestelnummer.
 • Bij ontvangst van uw melding zullen wij u verzoeken om de artikelen te retourneren naar ons magazijn
 • Bij ontvangst van uw artikelen in het magazijn worden de artikelen beoordeeld.
 • Indien u voldoet aan de voorwaarden (betreft bedenktijd of algemeen retourneren), dan zullen wij het bedrag van de geretourneerde artikelen terugstorten op de rekeningnummer waarmee u heeft afgerekend in de webshop.

Voor het retourneren kunt u volgende gegevens aanhouden voor het postkantoor:

Renovlies Nederland B.V.
t.a.v. Retouren
Weiland 1-C
6666 MH Heteren

026 382 74 48 | info@renovlies-nederland.nl

De volgende uitgangspunten zijn van toepassing indien wij het aankoopbedrag retourneren op uw rekening:

 • Renovlies Nederland betaald u alles terug wat u als klant ook heeft betaald om het product geleverd te krijgen. Dus ook bezorgkosten en eventuele andere kosten, bijvoorbeeld administratiekosten. De kosten kunt u vinden op uw factuur.
 • Renovlies Nederland betaald alleen de kosten van de standaard bezorgmethode terug. Als de klant een duurdere bezorgmethode kiest, dan is de extra kosten ten opzichte van de standaard bezorgmethode voor eigen rekening.
 • U (als klant) bent aansprakelijk voor waardevermindering, als u in de bedenktijd iets met het product doet dat niet nodig is om het te kunnen beoordelen.
 • Renovlies Nederland betaald binnen 14 dagen terug nadat u de koop ongedaan heeft gemaakt.
 • Renovlies Nederland heeft het recht om te wachten met terugbetalen totdat wij het product terug hebben, of totdat de klant bewijst dat hij het heeft teruggestuurd, afhankelijk van welk tijdstip eerst valt.
 • Renovlies Nederland gaat u terugbetalen op dezelfde manier zoals de klant Renovlies Nederland heeft betaald.
  Bijvoorbeeld met een kortingscoupon als de klant met een kortingscoupon heeft betaald.
 • Renovlies Nederland kan u op een andere manier terugbetalen, als u daarmee heeft ingestemd. We rekenen daarvoor dan geen extra kosten.

Voor de terugbetaling geldt:

 • Stuurt u een deel van de bestelling terug? Bijvoorbeeld één van de twee rollen vlies die u heeft besteld? Dan hoeft Renovlies Nederland de bezorgkosten niet terug te betalen.
 • Indien u vóór de koop niet bent ingelicht dat de terugzendkosten voor eigen rekening is, dan zal Renovlies Nederland u ook de terugzendkosten vergoeden.
 • U hoeft niets extra te betalen om de koop ongedaan maken.
Back To Top

Renovlies monster aanvragen

Bent u benieuwd naar de verschillen tussen 150 grams papier renovlies en de 200 grams glasvlies?

U bent natuurlijk van harte welkom om bij ons in Heteren de verschillen te komen zien. We willen u ook wel van beide een voorbeeld sturen.

Wanneer u materialen bij ons afneemt worden deze kosten weer verrekend.