skip to Main Content

Tips

150 gram of 200 gram Renovlies of glasvlies?

Ziet u ook de bomen door het bos niet meer op internet door verschillende adviezen en vraagt u zich af, moet ik nou de 150 gram of de 200 gram aanschaffen?

Vaak wordt er ook verwarring gebracht op internet, doordat men zegt hoe meer gram en dikker het is, hoe lastiger te verwerken. Dit klopt alleen als je het over het zelfde materiaal hebt in verschillende diktes.

Maar dit gaat dus niet op als je het over verschillende materialen hebt. Men zou dus denken dat de 200 gram, dikker, zwaarder en dus lastiger te verwerken is dan de 150 gram, echter is dit niet het geval omdat glasvezel (200 gram) veel flexibeler/soepeler is.

Meestal wordt dit gezegd om verwarring te scheppen bij de klanten en zo te proberen het materiaal waar zij mee werken te verkopen (de meeste aanbieders werken of verkopen  alleen 150 gram).

Dit is bij ons niet het geval, wij richtten ons vooral op de handel en doen dit er voor ons plezier een beetje bij en verkopen allebei de varianten waarbij we bij beiden dezelfde winstmarge hebben  en u dus ook geheel vrij bent welke keuze u maakt.

Het gaat ons dus echt om dat u de juiste verwachtingen heeft en u met een tevreden gevoel aan de slag kan gaan.

 

Bekijk deze film over de verschillen:

 

Zou u mij nu vragen, heb je geen voorkeur of vind je de één niet beter dan de ander,? natuurlijk wel ik ga voor het meest strakke eindresultaat, dus als wij de touwtjes in de handen hebben met uitvoerend werk dan wordt er uitsluitend met Easy Stuc 200 gram gewerkt omdat we deze variant geheel naadloos kunnen garanderen aan de klant. Maar voor het alleen leveren van materialen bent u diegene die aan de touwtjes trekt en bepaald welke wensen er voor u het zwaarst telt.

Eigenlijk kan ik u maar 1 advies geven: kom even langs en voel en ervaar zelf het verschil tussen de 150 gram Renovlies en de 200 gram Easy Stuc of vraag monsters van beide aan.

Nog een beter idee is om de gratis Workshop Renovlies behangen te volgen Workshop Renovlies behangen, omdat u dan na afloop echt overtuigd bent waar u mee wilt werken.

Het is zeker een rit naar Heteren waard, we krijgen alleen maar positieve reacties op de workshopavonden en ook vele mensen geven nog een reactie nadat ze de klus geklaard hebben of tijdens de klus dat ze echt veel aan de tips hadden en het werk ze gemakkelijk afging.

Pas dan kunt u weloverwogen de juiste keuze maken en komt u niet voor verrassingen/teleurstellingen te staan.

Hieronder  geven wij een uitleg over de verschillen, voor-en nadelen van beide varianten.

150 gram Renovlies

150 gram is altijd een papiervariant.

Deze variant kan redelijk naadloos worden aangebracht en wordt dan ook veel gebruikt bij huurwoningen. Wanneer het niet heel precies er op aan komt is dit een geschikte wandafwerking.

Om deze geheel naadloos aan te kunnen brengen is erg lastig, papier krimpt namelijk bijna altijd iets als deze nat wordt van bijvoorbeeld de lijm.

Hij is wat stugger en kreukt sneller, dus een uitwendige hoek omvouwen gaat hierbij lastiger dan bij de 200 gram Easy Stuc en kan hier dus minder fraai, strak eruit zien.

Wanneer u het geen probleem vind als er misschien ergens een klein naadje te zien zal zijn, heeft u met deze variant een zeer  voordelige wandafwerking.

Bent u echter een pietje precies zoals ze dat dan zo mooi zeggen, dan is deze variant waarschijnlijk minder geschikt voor u.

200 gram Easy Stuc

200 gram renovlies set200 gram (Easy Stuc) is een variant op glasvezelbasis die geheel naadloos verwerkt kan worden met bijvoorbeeld de dubbel doorsnijden techniek (deze techniek komt aan bod bij onze gratis workshop Workshop Renovlies behangen en kunnen we u eventueel ook ter plaatse uitleggen en laten zien wanneer u een bezoek brengt aan onze showroom of bij afhaal van bestelde materialen).

Dit materiaal is flexibeler dan de 150 gram en is hiermee dan ook zeer strak aan te brengen op uitwendige hoeken. Tevens is deze variant voorgeschilderd.

Het verschil tussen beide varianten kunnen wij u ter plaatse laten zien en voelen, kom dus gerust langs (de deur staat altijd voor u open en de koffie staat klaar)  en beslist eventueel pas als u beide varianten gezien en gevoeld heeft welke u wenst.

Woont u iets verder weg, of ontbreekt het u aan tijd om langs de showroom te komen, vraagt dan gerust monsters van beide varianten aan zodat u dit thuis kan ervaren.

Renovlies/ Glasvlies goedkoop kopen, waar doe je dit het beste?

Verschil tussen Renovlies van de bouwmarkt, zoals Gamma, Praxis en Hornbach, enz  is dat de bouwmarkten geen 200 gram glasvezel variant verkopen.

De kwaliteit is gewoon minder en de prijs is zelfs voor de dunnere variant nog duurder dan onze prijzen, zeker als u nagaat dat het bij ons inclusief lijm is en de lijm er daar nog apart bij komt.

Kortom, bij de bouwmarkten bent u duurder uit dan bij ons.

Wij werken zelf alleen met Easy Stuc 200 gram glasvezel en Easy Stuc Lijm omdat we een geheel naadloos eindresultaat moeten garanderen en zoals hierboven al uitgelegd, is dat met de 150 gram niet te garanderen.

Bent u bang dat u het zelf behangen niet voor elkaar krijgt, na een bezoek bij ons en de uitleg te hebben gehad, weet ik zeker dat u opgelucht en veel zelfverzekerder de deur uitloopt.

200 grams Easy Stuc is heel goed zelf aan te brengen met de juiste tips en trucs die wij u graag uitleggen, hetzij één op één of tijdens een workshopavond).

Renovlies voorgesaust:

Vaak horen wij de vraag, is het vlies voorgesaust? En men denkt dan soms dat er dan niet meer gesaust hoeft te worden.

150 gram is niet voorgesaust.

200 gram Easy Stuc is wel voorgesaust.

Toch betekent dit niet dat er dan niet gesaust hoeft te worden. Sterker nog, wij zeggen vaak dat het allermooiste eindresultaat te bereiken is door tweemaal te sauzen.

Ook raden wij aan om een kwalitatieve latex te gebruiken. Het sauzen bepaald mede het eindresultaat.

Moet de muren voorgestreken worden:

In principe zou u niet hoeven voor te strijken.

Wij doen nu al ruim 10 jaar dit werk en  zitten eigenlijk alleen maar in nieuwbouw http://Easy-stuc.nl en hebben nog nooit een druppel voorstrijk aangeraakt.

Misschien niet helemaal handig om te melden, aangezien we dit product ook zouden kunnen gaan verkopen, echter kunnen wij ons meer vinden achter het motto: goed is goed.

U kunt eventueel bij zeer sterk zuigende wanden, de wand voor verlijmen met lijm, maar bij de juiste manier van aanbrengen van de lijm zou dit ook niet nodig zijn.

Welke lijm moet je gebruiken:

Let u erop dat u altijd een lijm gebruikt geschikt voor glasvezel en/of glasweefselbehang. Wij hebben een eigen lijn (Easy Stuc) laten produceren, dit is een zeer geschikte lijm.

Lijm met vachtroller gelijkmatig aanbrengen. Baan voor baan inlijmen en niet direct de gehele wand. De lijm dient op de wand aangebracht te worden, Lijmvlekken direct met een vochtige doek verwijderen.

Voor een goede droging, de ruimte ventileren. Na 24 uur kunt u gaan sausen.

Welke Latex moet je gebruiken:

Zorgt u ervoor dat u een goede kwalitatieve latex gebruikt, de latex bepaalt mede het eindresultaat. Wij werken Met Einza  een hoogwaardige duitse binnenmuurverf die ook een mooie krijtmatte uitstraling heeft.

Het is een klasse 1 schrobkwalliteit en optimaal dekkend ingesteld. Het is dus met 1 laag al dekkend (toch zeggen wij dat de strakste afwerking te verkrijgen is met twee sauslagen). De latex is oplosmiddelvrij en biologisch verdraagzaam, ammoniakvrij en neutraal van geur.

Back To Top

Renovlies monster aanvragen

Bent u benieuwd naar de verschillen tussen 150 grams papier renovlies en de 200 grams glasvlies?

U bent natuurlijk van harte welkom om bij ons in Heteren de verschillen te komen zien. We willen u ook wel van beide een voorbeeld sturen.

Wanneer u materialen bij ons afneemt worden deze kosten weer verrekend.